Het huis dat verrassend anders was - en tóch precies goed

Geen gordijntje voor het badkamerraam?

Marieke en Ronald wonen nu op de 8e woonlaag. Ze ontdekken nog steeds voordelen: boven is het lekker stil wonen, met een heerlijk wijds uitzicht. Beneden zie je het groen rond NS-Station Europapark en het water van het Winschoterdiep. Onder de douche is het panorama het mooist: je kijkt zo op de Martinitoren. Nog iets wat ze van tevoren niet hadden bedacht: geen pottenkijkers. Op 8 hoog hoeft er geen gordijntje voor het badkamerraam! Handig ook: met de auto ben je binnen 2 minuten op de ringweg. Elke morgen een kwartiertje voorsprong dus op mensen die zich eerst door het centrum moeten wurmen.

Ronald voelt zich een koning op zijn eigen Boumaboulevard. Het bevalt echt prima!

Het aangenaamste deel moest toen nog komen.

"Wat een genot dat SVDG alle papieren rompslomp voor ons regelde, met duidelijke uitleg en al. Er komt toch heel wat bij kijken - en die papierwinkel, hoe ontzettend belangrijk ook, was nou niet direct het deel waar we ons het meest op verheugden. Eerder een noodzakelijk kwaad. Tsja, dan leer je op kantoor bij SVDG Misja kennen - die heeft dat helemaal niet. Ze houdt alles piekfijn bij, verzamelt dingen op tijd, vraagt officiële stukken en rapporten aan, regelt het contact met de notaris. En dat allemaal met een grote glimlach - je zou bijna zeggen dat ze het fijn werk vindt! Nu ja, ze is natuurlijk onmisbaar en dat maakt haar taak vanzelf leuker."

Het moment waarop ze Chris Schouten ontmoetten, de verkopend makelaar.

Positieve verrassing: Chris bleek niet de standaard verkoopmakelaar waar ze op gerekend hadden: "Heel mooi hoe hij ons als kopers hielp, terwijl je toch zou denken dat hij helemaal aan de kant van de verkopende partij zou staan. Hij dacht met ons mee, adviseerde. Durfde het ook aan om het te zeggen als hij dacht dat een optie voor ons minder geschikt was, ook al ging de verkoop daarmee dan nog even niet door. Toen het raak was, bemiddelde hij heel stevig tussen verkoper en ons, als kopers. Hij stond op het standpunt: een overeenkomst is alleen geslaagd, als beide partijen achteraf helemaal gelukkig zijn. De vaart bleef er lekker in. Wat ons opviel, na eerdere, wat mindere ervaringen: Chris kon je altijd bereiken! Als je hem belde, nam hij gewoon direct op. Wel zo prettig."

Open Huizen Dag

Op een Open Huizen Dag in april konden ze drie appartementen aan de Bouwmaboulevard van binnen bekijken. Alle drie te koop. De verrassing was aangenaam: wat je op de begane helemaal niet ziet: ruimte, licht, magnifiek uitzicht, veel privacy, veiligheid, comfort, van alle gemakken voorzien, weinig onderhoud. Ze waren direct 'om'. De eerste poging om toe te slaan was nog mis: een andere koper kaapte het appartement voor hun neus weg. Blijkbaar een gewilde plek, dachten ze nog.

Ze besloten verder te zoeken, zonder die leuke Boumaboulevard uit het oog te verliezen. Hoogste tijd om gericht en serieus te gaan bezichtigingen, als er zich nog een kans zou voordoen.

Het huis dat verrassend anders was - en tóch precies goed

Marieke & Ronald Bouma zochten al een tijdje een woning in de stad. Eigenlijk steeds in dezelfde, vertrouwde hoek: bovenwoning met authentieke elementen, een eigen tuintje, plaatsje of 'stadstuintje' zou ook niet verkeerd zijn. Liefst ook nog aardig betaalbaar. Kortom: veel waar voor je geld en lekker wonen.

Tot hun oog ineens op de appartementen aan de Boumaboulevard viel. Eerlijk is eerlijk: Ronald ontdekte ze alleen omdat zijn eigen achternaam Bouma is. En 'Boulevard', dat klonk ook wel prinsheerlijk! De eerste indruk op de foto's viel niet tegen; hier wilden ze graag meer over weten.

Makelaar in Groningen | Schouten + Van der Giezen
Contactgegevens

Je kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Westerhaven 9
9718 AV, Groningen

Postbus 361
9700 AJ, Groningen

050-318 03 09
06-119 63 034
info@svdg.nl