Logo Schouten + van der Giezen Makelaars
Begin vandaag met de verkoop van je huis!

1. Wit, wit, wit!
Who’s afraid for red, yellow and blue
? Zowat iedereen. Laat rijk gekleurde muren als sneeuw voor de zon verdwijnen en fris de overige muren op met een laag witte latex. Kost een paar tientjes, maar dan heb je ook wat.

2. Smaakgevoelig
Wil je toch last minute een grote investering doen? Investeer dan in het dak, de goot, het buitenschilderwerk of de cv-ketel. Je huis verkopen met een nieuwe badkamer of keuken lijkt misschien de kans op verkoop te vergroten, maar je kunt er ook goed de mist mee ingaan. Zowel een badkamer als keuken zijn smaakgevoelig. Men is bereid meet te betalen voor een huis met een neutrale nieuwe badkamer of keuken. En dat hogere bedrag nemen ze gewoon in de hypotheek mee.

3. Goedkoop restylen
Je huis restylen kan nooit kwaad, maar dat kan nog behoorlijk in de papieren lopen. De Nederlandse Desiree de Vreede gooit met haar Instagramaccount @budgethome hoge ogen door slimme én betaalbare interieur styling-tips te delen. Dat de badmat van Zeeman komt en het kussen van Kwantum, zal niemand zien.

4. Eindeloos veel opbergmogelijkheden
Wie is er nu niet op zoek naar veel opbergruimte? Geef potentiële kopers de illusie dat je huis vol slimme opbergmogelijkheden zit. Probeer, waar mogelijk, extra slimme opbergruimte te creëren door wat planken toe te voegen. Liever niet klussen? Creëer optisch meer opbergruimte door al je kasten half-leeg te houden en sla spullen ergens anders op tot het huis verkocht is.

5. Verliefd op je huis
Jij bent ooit zelf verliefd geworden op dit huis. Misschien zie je het nu niet meer, maar ga goed na wat dat ook alweer was. Benadruk deze punten en probeer dat gevoel over te brengen. De toekomstige koper moet dit immers ook zien.

6. Time het fotomoment goed
Het liefst laat je je huis fotograferen als het zonnig is. Dan ziet het huis er zowel van buiten als van binnen goed uit en is het licht optimaal. Weet je dat je je huis wilt verkopen, maar heb je nog de tijd? Probeer dan juíst een fotograaf langs te laten komen als het mooi weer is.. Handige tip: zorg ervoor dat niet alle lampen branden, dat suggereert dat het essentieel is om overdag de lampen aan te doen.

7. Wees kritisch op je foto’s
Laat niet elke hoek van je huis fotograferen, de potentiële koper moet nieuwsgierig gemaakt worden en een reden hebben om het huis te bezichtigen. Zie het als een datingsite: op onflatteuze foto’s klik je ook niet..

8. Leven in de brouwerij
De jassen van de kapstok, alle familiefoto’s van de muren, de badkamer en de keuken leeg. Een opgeruimd huis is áltijd een goed idee, maar je kunt het ook overdrijven. Maak van je huis geen plaats delict en zorg ervoor dat er nog íets van leven te zien is. Ontdoe je huis zoveel mogelijk van persoonlijke spullen, maar een schilderij aan de muur mag best.

9. Eén lege kast
Zorg ervoor dat één kast in je huis helemaal leeg is. Dit doe je niet zodat de makelaar je toekomstige kopers kan laten zien hoeveel ruimte er in zit. Jij gebruikt die kast om last minute alle spullen die nog rondslingeren, op te bergen. Zoals de krant, een rondslingerende föhn en de iPad. Zo is je huis binnen een half uur weer bezichtigingsproof.

10. Laat je buren hun buren kiezen
Zit je in een WhatsApp-groep voor de buurt, of ben je lid van een Facebookpagina voor je wijk? Maak gebruik van dit snelle contact en stel de buren als een van de eersten op de hoogte van je verkoopplannen. Onder het mom ‘kies je eigen buur’, geef je de buren kans in hun kringen eens rond te vragen.

Begin jij vandaag met de verkoop van je huis? Of wil je het grootser aanpakken en investeren om de waarde van je huis te verhogen? Lees dan hier onze tips om de waarde van je woning te verhogen.

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van uw huis!

Bereken