Schuitendiep 51, GRONINGEN

€ 699.000 kosten koper

Schuitendiep 51, GRONINGEN

woningtype
tussenwoning

woonoppervlakte
270 m2

Aantal kamers
8 kamers
(5 slaapkamers)

Locatie
GRONINGEN

Omschrijving

BIJZONDER + MONUMENTAAL, STATIG HERENHUIS + FRAAIE STADSTUIN + IDEAAL VOOR WONEN/WERKEN

Nabij het hart van de geliefde stad Groningen ligt dit bijzondere herenhuis. Door de eeuwen heen is met veel plezier en woongenot dit statige pand bewoond. De laatste decennia is het pand getransformeerd in een riant herenhuis met eigen stadstuin, welke ook via een achterom te bereiken is. Sfeer, authenticiteit en comfort harmoniëren op uitstekende wijze in dit fraaie pand. Het huis ligt prachtig aan het Schuitendiep en zal dankzij de toekomstige herinrichting van dit gebied (nieuwe Kattenbrug) een prominente plaats innemen op een van de mooiste plekjes grenzend aan de binnenstad.

De indeling laat toe om in dit thuis heerlijk samen te leven, maar toch eigen plekjes te hebben om te werken of te relaxen. Alle ruimtes hebben sfeer, zijn toch weer anders, maar vormen samen een kloppend geheel. De tuin is leuk aangelegd, stads maar toch privé. Omdat het pand aan één zijde vrijstaat, is de tuin mede via de zij-ingang te bereiken.

Indeling: mooie entree met dubbele deuren (de middelste deuren leiden nu naar een berging), centrale authentieke hal, sfeervolle voorkamer circa 24 m2, toilet, berging, authentieke woonkamer circa 26 m2 met mooie raampartijen, een “fraaie” open haard, balkenplafond en bijzonder leuke doorkijk en toegang tot de direct aangrenzende serre-kamer (circa 10 m2). Doordat de keuken grenst aan de woonkamer en de serre is een zeer plezierig en sfeervol geheel ontstaan. De keuken is van hout met een wit marmeren aanrecht - enigszins gedateerd maar passend en fraai. Zowel de serre-kamer, woonkamer alsmede de keuken kijken uit over de speels aangelegde vrije stadstuin. Deze tuin is door het huis maar ook via de zij-ingang te bereiken. In deze zij-gang bevindt zich een ruime fietsenberging.

De eerste etage geeft een geslaagde combinatie van modern comfort en authentieke elementen. De badkamers in de gastenkamer en grenzend aan de ruime centrale hal zijn modern en “strak”. De raampartijen, de schouw, de vensterbanken en de balken geven de verdieping een sfeervolle ambiance. Op deze etage zijn 3 kamers gesitueerd van circa 25 m2, 15 m2 en 10 m2. Allen hebben vaste kasten en mooie elementen. De gastenkamer heeft een eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Een separaat toilet bevindt zich op de overloop. Ook is de moderne badkamer met ligbad, douche en wastafelmeubel centraal te bereiken. De voorkamer kijkt prachtig uit over het water van het Schuitendiep.

Via een vaste trap bereikt u de tweede etage.
Deze etage heeft oude gebinten die mooi in het zicht zijn gebleven. Ook heeft deze verdieping veel licht omdat doordacht veel extra ramen en “lichtstraten” zijn geplaatst. De verdieping bestaat uit twee met elkaar in verbinding staande vertrekken van circa 35 m2 en 20 m2. Aan de achterzijde bevindt zich een ruimte van circa 10 m2 voor wasmachine, droger en CV-ketel.
Bijzonderheden
monumentaal pand

Kenmerken

Soort woningherenhuis
Type woningtussenwoning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar periode-1906
In aanbouwnee
WoonplaatsGRONINGEN
Status beschikbaarheidBeschikbaar
Koopprijs€ 699.000 kosten koper
Aanvaardingin overleg
Huidig gebruikwoonhuis
Huidige bestemmingwoonhuis
Permanente bewoningja
Recreatiewoningnee
Liggingin centrum
Garagegeen garage
Inhoud865
Gebruiksoppervlakte woonfunctie270
Gebruiksoppervlakte overige functies16
Perceel oppervlakte146
Onderhoud binnengoed
Onderhoud buitengoed
Verwarmingc.v.-ketel, open haard
Installatie bouwjaar2003
Installatie brandstofgas
Installatie eigendomeigendom
Combiketelja
Warmwaterc.v.-ketel

Woonlagen detail

Aantal kamers3
Woonkamerwoonkamer
Woonkamer oppervlakte26
Keukeninbouwapparatuur, dichte keuken
Verdieping1
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers3
Verdieping2
Aantal kamers2
Aantal slaapkamers2
Refresh to make it work.

Bezichtig deze woning

en beoordeel direct live of dit jouw huis moet worden.

*
*
*
Makelaar in Groningen | Schouten + Van der Giezen
Contactgegevens

Je kunt ook contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Westerhaven 9
9718 AV, Groningen

Postbus 361
9700 AJ, Groningen

050-318 03 09
06-4305969906-43059699
info@svdg.nl