Logo Schouten + van der Giezen Makelaars
Kazernekwartier Fase 1 Beilerstraat 0ong Assen
Van

€ 357.500

Tot

€ 400.000

  • v.o.n.
Chris Schouten
Vragen over deze woning?
App of bel Chris Schouten op 06 430 596 99
  • Aantal keer bekeken: 385
  • Aantal bezichtigingen: 1

Het Kazernekwartier: helemaal je thuis

Van de verticale raampartijen bij de entree tot de cellen in het hoofdgebouw: het is alsof de tijd heeft stilgestaan in Assen. Maar niets is minder waar. De voormalige kazerne aan de Beilerstraat is klaar voor een nieuwe toekomst.
Het markante gele marechausseecomplex met haar verspringende gebouwen, gevels, dakgoten en noklijnen is een prachtig voorbeeld van hoe kazernes in de jaren ’30 werden gebouwd. Na vele jaren van dankbaar gebruik krijgt het complex een nieuwe functie.

Fase 1 betreft de transformatie van het hoofdgebouw. Dit karakteristieke pand biedt straks plaats aan 3 ruime appartementen en 4 (kapiteins)woningen met eigen tuin. In alle woningen proef je via zorgvuldig bewaard gebleven details uit het verleden nog steeds de spraakmakende historie van de kazerne. Hier voel je je gegarandeerd meteen thuis.

Fase 2 (in voorbereiding) betreft het nieuwbouwappartementencomplex en de transformatie van de paardenstal tot loft. De verkoop van fase 2 zal in het najaar van start gaan.

Het krachtige gebouw uit de jaren ’30 wordt volledig gerestyled tot modern wooncomplex. Daarbij blijven karakteristieke elementen zoveel mogelijk behouden, maar staan wooncomfort en duurzaamheid voorop. Voor een goed wooncomfort en zuinig energiegebruik worden de installaties vervangen volgens de huidige normen en wordt het gebouw grondig geïsoleerd. Zo is de kazerne klaar voor de toekomst.

4 kapiteinswoningen

In de kapiteinswoningen geniet je van rust, ruimte en je eigen zonnige tuin. De woningen hebben een royale leefruimte, 3 slaapkamers en een prachtige grote zolder die je eventueel zelf kunt indelen voor bijvoorbeeld een thuiswerkplek.

3 ruime appartementen

In het hoofdgebouw komen 3 ruime appartementen met diverse mogelijkheden qua indeling. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een extra slaapkamer te realiseren. Wilt u voor het appartement op de begane grond gaan met tuin of spreekt een appartement op de eerste of tweede verdieping meer aan?

De voormalige kazerne staat aan de Beilerstraat vlakbij het Asserbos. Een achtertuin om van te dromen en een heerlijke omgeving voor een wandeling of fietstocht.

Een dagje uit, op bezoek bij vrienden of familie: via de uitstekende uitvalswegen ben je snel op weg. Het gezellige winkelcentrum van Assen ligt op fietsafstand, net als alle overige faciliteiten.

Woonlagen

Begane grond

Aantal kamers
2

Verdieping

Aantal slaapkamers
3

Vergelijkbare woningen

Beilerstraat 223

Beilerstraat 223

Assen

€ 355.000v.o.n.
Ripperdalaan 2

Ripperdalaan 2

Peize

€ 425.000k.k.
Siersteenlaan 468-20

Siersteenlaan 468-20

Groningen

€ 275.000k.k.

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van uw huis!

Bereken